• March 13, 2022

Последно поколение скенер

Последно поколение скенер

Последно поколение скенер 1024 683 ДКЦ 1 - Габрово

В ДКЦ I – Габрово вече се диагностицира с последно поколение скенер

Скенерът, Siemens Somatom Go.Now, е на разположение на нуждаещите се от Габрово, региона и страната за всички типове изследвания на глава, гръбначен стълб, гръден кош и гръдни органи, бели дробове, корем и коремни органи , малък таз, пикочо-полова система, опорно-двигателен апарат, всички видове ангиографии (съдови изследвания) и 3D реконструкции.

За разлика от други скенери, Siemens Somatom Go.Now, има и DEXA остеодензитометрия за изследване на костната плътност.

Скенерът е открит, напълно безшумен, с голям отвор и натоварване на лежанката. Той отчита персоналната антропология на всеки пациент – възраст и килограми, с което се постига перфектно качество на изследванията. Уредът е с минимално вредно въздействие на рентгеновите лъчи върху човешкия организъм спрямо предишното поколение апарати, като същевременно запазва високата резолюция на триизмерния образ.

SOMATOM go.Now прилага специална технология за намаляване на отблясъците от импланти, изкуствени стави и пейсмейкъри.

Апаратът е оборудван с технология за двойно-енергийни изследвания, която отваря напълно нова страница в диагностичните възможности на компютърната томография. Благодарение на тези режими, става възможно качественото и количествено изследване на специфични отлагания в организма, с които са свързани някой от най-разпространените и болезнени хронични заболявания.

Скенерът е единствения в Габровска област, който дава възможност да се изследват:

• бъбречни камъни – определяне на качествен състав, диаметър и твърдост;
• ревматоиден артрит;
• отлагания на кристали пикочна киселина при подагра.

Със скенера се обслужват пациенти, с направления по Здравна каса или срещу заплащане, всеки делничен ден в ДКЦ I Габрово, база 1, бул. „Трети март“ № 3.